Gedaan met hard water en kalkaanslag

Aqua Service Systems is uw betrouwbare partner voor alle waterbehandelingen.
Contacteer ons voor een oplossing op maat

Waterverzachter ontharder

Bij onze duobloc waterontharders staan de composietfles en de zoutbak los van elkaar. Duobloc toestellen zijn uitgerust met een centrale klep, een bypass en een pekelinjector.

Centrale klep
Deze zorgt voor de besturing van de verschillende cycli zowel voor als tijdens de regeneratie. Het water stroomt van boven naar beneden in het toestel, terwijl de bezouting via harsen plaats vindt van onder naar boven.

Bypass
Vermijdt agressief water door het ontharde water met onbehandeld water te vermengen wanneer nodig. Dit vermijdt tevens corrosie in de leidingen en houdt het water drinkbaar. De Bypass kan het onthardingsproces omzeilen wanneer grote hoeveelheden water verbruikt worden die niet moeten onthard zijn.

Pekelinjector
De pekelinjector wordt aangedreven door het water zelf. Hij zorgt voor een automatische zoutaanpassing volgens het benodigde waterdebiet.

 

Vlak voor de uitgang naar de afvoer via het riool beschikt de duobloc waterontharder over een debietregelaar. Samen met het filterkorfje bovenop de harstank verhindert deze het wegvloeien van het hars.

Activeren van de regeneratie gebeurt door elektronische tijdssturing met tijdscorrectie. Dit timer-mechanisme maakt dat de spoelingen steeds op hetzelfde tijdstip en op dezelfde dag(en) plaatsvinden. Hierdoor krijgen bacteriologische onzuiverheden geen kans om zich te ontwikkelen.

Aqua Service Systems duobloc waterontharders zijn verkrijgbaar met tijdsgestuurde of volumegestuurde besturingskleppen. Er is ook een volumegestuurde besturingseenheid beschikbaar met extra regeling voor een vakantieregime.

  • Fleck 5600, 5000, 5600 SE, 6600 elektronisch en 6700 elektronisch
  • Autotrol 255/440 I, 255/940, 255/960 I, 255/460 I

Zend ons uw gegevens, en wij contacteren u direct.

zout bestellen

nieuw toestel + offerte

bezoek vertegenwoordiger