Gedaan met hard water en kalkaanslag

Aqua Service Systems is uw betrouwbare partner voor alle waterbehandelingen.
Contacteer ons voor een oplossing op maat

Clack Special Resin, ontkalken en ontijzeren

Aqua Service Systems verdeelt reeds geruime tijd dit product van Amerikaanse origine. Clack Special Resin zorgt door ionenuitwisseling in één beweging voor zowel ontharden als ontijzeren én verwijderen van mangaan. Net als bij een klassieke ontijzeraar moet ook hier geregenereerd worden met een pekeloplossing.

Clack Special resin wordt bijna ontsluitend gebruikt bij putwater. En dit vraagt een desinfectie bij elke regeneratie. Daarom kan het ontijzeringstoestel uitgerust worden met een speciale besturingsklep, voorzien van een chlorinator voor de desinfectie.

Toestellen die werken met Clack Special Resin vinden hun toepassing in privé-woningen maar ook in landbouwbedrijven, hotels, restaurants en industriële bedrijven die gebruik maken van putwater.

Beschikbare volumes: van 28 tot 71 L voor huishoudelijk gebruik en van 71 tot 311 L voor commercieel gebruik.

Klassieke ontijzeraars

Een klassieke ontijzeraar bestaat meestal uit een oxidatietoren en een filtertank. De grootte van het toestel wordt bepaald door het waterverbruik, de ijzergraad en de pH. Er wordt meestal gebruik gemaakt van ketels uit gegalvaniseerd staal, die voorzien zijn van een bijkomende opening op het tanklichaam.

De filtertank kan gevuld worden met één enkel filtermedium of met een mix. Voor de oxidatietoren kunnen eventueel doseerpompen geplaatst worden om de pH te verhogen of om het ijzer makkelijker te doen oxideren.

Zend ons uw gegevens, en wij contacteren u direct.

zout bestellen

nieuw toestel + offerte

bezoek vertegenwoordiger